Intercults webbinarieserie (fyra sessioner): HUR ANVÄNDNING AV DIGITAL MEDIA KAN STÄRKA LOKAL KULTUR

Denna metodikwebinariumserie från Intercult ger dig exempel, från inbjudna kulturexperter inom det digitala området, på hur användningen av digitala medier kan stärka och tillföra värde till lokal kultur och mindre samhällen som riskerar att bli bortglömda.

Det andra webinariet i serien diskuterar ämnet: ”Att bidra till att bygga socialt kapital i samhällen genom att överbrygga digitalt” med verkställande direktör och kulturplaneraren Liz Gardiner från Fablevision i Skottland.

Talare från Intercult:

BAKGRUND
Liz Gardiner har arbetat med två fallstudier av samhällsledda projekt där injiceringen av digital konst gör skillnad!

Den första fallstudien är ett UWS-initiativ med studenter och personal på deras New Media Arts-avdelning. Under flera år har de arbetat med en framväxande ”Dunure Development Trust” som syftar till att locka turism till denna vackra men kämpande före detta fiskeby med dess historiska slott, fyr och landskap.
– Fablevision dokumenterade ljus- och ljudprojektionsevenemanget i december vid Dunure Castle, som lokalbefolkningen och rådsmedlemmar vill bygga till ett årligt evenemang för turister och lokalbefolkning för att öka medvetenheten om skatterna i Dunures livliga kulturarv.

Den andra fallstudien är en välgörenhetsorganisation vid namn Renfrewshire Witch Hunt 1697 som sedan 2012 har forskat och ökat medvetenheten om 1600-talets händelser kring den unga kristna SHAW som anklagade nästan 30 personer för häxkonst och lät 7 av dem döma till döden på sommaren av 1697.

StudioFV och UWS tar med digital teknik till skapandet av en digital applikation kopplad till mobiltelefoner som kommer att stödja projektet i dess uppdrag.

PSST
Det första webbinariet i Intercults webbinarieserie (fyra sessioner): ”Den Digitala Kulturen” hölls på svenska och livestreamades den 18 mars 2022. Du kan nu se hela videon på: Intercults Youtube-kanal! Finansieras av Kulturrådet.

 

Finansierat av Kulturrådet
Ladda ner Kulturrådets logotype - Kulturrådet