.
Plats: Gustavsbergsteatern, Gustavsbergs centrum, Värmdö
Datum: Lördag 17:e juni 2023
Tid: kl. 14-16
Fri entré, öppet för alla och med fika på plats!

HITTA HIT
Busshållplats Gustavsbergs centrum. Om du kommer med bil finns parkering vid centrumet.

🌿
 I sitt möte med Värmdö kommuns kultur- och naturarv har konstnären Åsa Cederqvist studerat kommunens våtmarker och vår tids förhållande till natur och tidsfördriv. Våtmarkerna på Värmdö har stor betydelse för djurlivet i Östersjön, så vilka följder får vår agerande här för livet på andra platser?

🍀
Åsa Cederqvist arbetar multidisciplinärt, i dialog med levande material, ny teknik och arkivmaterial, med rumsliga installationer och ett slags digitalt och materiellt komposterande. Återkommande undersöker hon människans instinkter, beteenden och den samhälleliga infrastrukturer vi förväntas leva inom. Hon är utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. Från 2010 till 2020 var hon lektor i konst på Konstfack Textil. Senaste åren har hon deltagit i bl.a. Art Biennale Borås, separatutställningen States of Becoming på Gustavsbergs Konsthall 2021, samt på biennalen Momentum 10 i Moss, 2019. Cederqvists arbete uttrycks genom video, skulptur, installationer och performance. Hon skapar gärna vad hon kallar ”extensions” i form av live element eller genom digitala medel.

Läs mer om Åsas konstnärsskap här: https://asacederqvist.com/

👁️Åsa Cederqvist representerar Värmdö kommun i projektet Eyelander, som utforskar frågor om kulturarv och klimat i Stockholm ur ett konstnärligt perspektiv.

Du kan läsa mer om Eyelander här: https://www.intercult.se/eyelander/

Använd hashtag #eyelanderstockholm och #konstpåvärmdö för att följa projektet på sociala medier!