Anmälan till Skolval 2022 till riksdagen är öppen och alla Sveriges högstadie- och gymnasieskolor är välkomna till en av Sveriges största demokratisatsningar för unga!

För att få en snabb och rolig inblick om varför det är viktigt att delta i Skolval 2022, hur skolval fungerar och vilket stöd som finns att få – se filmen av MUCF nedan:

Ungas delaktighet och kunskap om demokratin är på sikt avgörande för demokratins överlevnad.
Skolval vill förbereda dig som elev på att rösta och göra din röst hörd genom ett simulerat val. Men det handlar om så mycket mer än bara själva valet, då en valsedel läggs i valurnan. Det är vägen till skolvalsresultatet som har betydelse och vägen efteråt. Prata demokrati och politik i klassrummet! Ge elever förutsättningar att göra medvetna val de kan stå för när den riktiga valdagen kommer och visa hur de kan påverka i samhället här och nu.

För att underlätta elevers arbete i klassrummet har MUCF tagit fram ett Demokratipaket till skolan.
Ett paket som innehåller lektionsupplägg, utbildningsmaterial och lärarhandledningar. Massor med tips och idéer på hur du kan prata demokrati med unga, öka deras intresse för samhällsfrågor och förståelse för demokratiska processer. Ett sätt att förbereda eleverna med kunskap så att de kan göra medvetna val hösten 2022.

Anmäl din skola till Skolval 2022 redan idag genom att klicka HÄR!

Källa: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF)

Bild av: Artem Podrez från Pexels