Tidigare den här månaden bjöd vi här på Intercult in till ett både digitalt och fysiskt vernissage för vårt projektet Woven Network Sweden.
Under det senare genomförde en av de medverkande konstnärerna, Gülbeden Kulbay, sitt verk Allt jag har offrat live på plats på vårt kontor i Stockholm. Nu kan du som missade det eller vill uppleva det igen se en sammanfattning av det här.

Klippet är en del av den digitala versionen av utställning för Woven Network Sweden, som du kan ta del av i sin helhet här

_____________________________________________

Woven Network Sweden är ett projekt som syftar till att lyfta fram och undersöka kvinnliga röster och erfarenheter i Sverige kring Covid-19 pandemin. En pandemi som har belyst den ovissa situation som både konstnärer och kvinnor möter i samhället.

Sen i december 2021 har de fyra konstnärer skapat varsitt verk som på olika sätt undersöker eller speglar kvinnliga röster och erfarenheter i Sverige kring Covid-19 pandemin. Projektet ska spegla typiskt kvinnliga roller i samhället som är fortsatt både undervärderade och underbetalda. Roller som fylls av kvinnor som är politiskt, socialt och ekonomiskt underrepresenterade. Projektet ingår i en ny satsning initierad av Intercult i samband med de europeiska samarbeten där konsten används som en nyckel till social förändring såväl lokalt som globalt.
Om du vill lära dig mer om Woven Network Sweden och konstnärerna som deltagit kan du göra det här

Woven Network Sweden administreras av Intercult och finansieras av Kulturrådet.