Intercult bjuder in dig till vernissage av utställningen för vårt digitala residens Woven Network Sweden.
Medverkande konstnärer är Amanda Lebert, Gülbeden Kulbay, Mirjam Hector, Sofia Esfandi.
Den 8 april bjuder vi in dig till vernissage av utställningen för digitala residenset Woven Network Sweden, på plats på Intercult’s kontor på Södermalm i Stockholm (Ingång via Sandbacksgatan 8).
Mellan 18.00-20.00 är du välkommen att få ta del av verken som skapats under residensen och träffa konstnärerna bakom dem.
Om du inte kan delta på vernissagen kan du ta del av vår livesända presentation av verken och den digitala versionen av utställning samma dag. Länk till livestreamen kommer finnas på våra sociala medier när vi går liv.
16.30-18.00: Livesänd digitala vernissage – konstnärerna kommer att presentera sina verk och avtäckning av den digitala versionen av utställningen på vår hemsida. (Länk till livestreamen kommer finnas på våra sociala medier)
18.00-20.00: Fysisk vernissage på plats på Intercult’s kontor.
Vernissaget inleds med en performance av Gülbeden Kulbay på innergården vid Intercult’s kontor (Nytorgsgatan 15a).
Utställningen nås via kontorets ingång Sandbacksgatan 8 och innegården nås via grinden precis bredvid.
_____________________________________________
Medverkande konstnärer:
Sofia Esfandi
är en podcastproducent, manusförfattare, ljuddesigner och klippare. Hon är verksam inom det Malmöbaserade produktionsbolaget Mill Meadow Media. Sofia beskriver sitt hantverk som ”film för öronen” där hon använder ljud och storytelling för att ge röst till berättelser som annars inte får höras.
Om verket
En ljudverk som berättar om kvinno-, tjej-, transjourernas historia i Sverige och roll under pandemin.
______________________________
Gülbeden Kulbay
är en mångfacetterad och bottnad konstnär baserad i Stockholm. Hon arbetar med kroppen och den personliga berättelsen som grund, material och verktyg i sina community- och performance konstverk. Hon är verksam som konstutövande och lärare i performancekonst, nationellt och internationellt.
Om verket
Allt jag har offrat är ett performanceverk baserat på berättelser från personer konstnären träffade under residensperioden. Samtalen har berört teman som förluster, förväntningar, drömmar och motstånd. Dessa berättelser har sedan tolkats till målningar som kommer sammanflätas i performancet under vernissagen.
______________________________
Mirjam Hector
är en bildkonstnär som främst arbetar med foto, film, text, ljud och installation. Utgår ofta från den personliga berättelsen. Har deltagit i flertal solo och grupputställningar, samt internationella residenser. Nyligen återinflyttad till Stockholm.
Om verket
 Ett videoverk baserat på berättelser från de två kvinnor konstnären har följt under våren, med frågeställningen ”Hur har covid påverkat dig?”
______________________________
Amanda Lebert
är en scenkonstnär, scenograf, ljusdesigner, tekniker och performanceartist baserad i Malmö. Hon jobbar gärna utifrån färger, textil, kostym, teknik och mer oväntade material som tång eller gelé. Amanda är intresserad av interaktivitet och skapar gärna karaktärer som får interagera med sin omgivning.
Om verket
Ett performance verk i vilket konstnären i rollen som en forskande silverfisk, kommer att leda oss igenom ett antal ritualer som ska få oss att reflektera kring våra hem under pandemin.
_________________________________________
Woven Network Sweden är ett projekt som syftar till att lyfta fram och undersöka kvinnliga röster och erfarenheter i Sverige kring Covid-19 pandemin. Under loppet av fem månader kommer de fyra deltagande kvinnliga konstnärerna delta i en serie av digitala evenemang och konstnärlig research.
Om du vill lära dig mer om de andra konstnärerna eller projektet som helhet kan du göra det HÄR
Kika också gärna in vår instagram (@intercult) där konstnärerna under våren turats om att ha veckovisa takeovers.

Woven Network Sweden administreras av Intercult och finansieras av Kulturrådet.