Hej på er!

Jag heter Cecilia Harrison och har tillbringat hösten 2022 med att praktisera på Europa Direkt Stockholm och dess värdorganisation Intercult. Hittills har det varit en rolig och givande upplevelse där jag fått fila på existerande färdigheter samt lära mig helt nya saker!

Tidigare har jag studerat konst- och konstvetenskap, men jag läser nu en master i Offentlig Diplomati på distans från Università di Siena i Italien. Detta innebär att jag studerar ämnen som internationella relationer, mänskliga rättigheter, historia och global ekonomi. Offentlig diplomati är det sätt som länder eller institutioner kommunicerar sina värden och visioner till omvärlden, till exempel som Sveriges ambassader gör i andra länder – eller som Europa Direkt Stockholm gör i Stockholmsregionen!

Under min praktik har jag fått arbeta med saker som rör mina olika studiefält: med Intercult har jag bland annat assisterat med organiseringen av konstprojektet eyelander och med Europa Direkt Stockholm har jag fått lära mig om kommunikation och informationsspridning från en internationell organisation. Det har varit intressant att komma närmre EU:s arbete då jag inte var så insatt i vad EU gör i Sverige.

Den självständiga uppgiften jag tilldelades under praktikperioden var att organisera och hålla i ett livestreamat webbinarium. Efter att jag valt ett ämne och kontaktat talare höll jag i webbinariet den 18 november. Temat var ’Var finns kulturen i NextGenerationEU?’. Under samtalet berättade talarna om två olika kulturprogram som kan kopplas till EU:s återhämtningspaket ’NextGenEU’ i och med att de kombinerar innovation, forskning och kulturuttryck.

Se webbinariet HÄR!

Jag kommer att vara kvar på Europa Direkt Stockholm fram till mitten på januari. I vår återgår jag till mina studier för att skriva min masteruppsats och ta examen till sommaren. Under tiden kan ni nå mig antingen via mail på cecilia04harrison@gmail.com eller på LinkedIn!