I spåren av #metoo: hur ser förhållandet mellan kvinnor och media ut? Och hur kan kvinnor vara föregångare i den digitala revolutionen? Det är några av de frågor som debatteras under Europaparlamentets kvinnodagsseminarium i Bryssel den 7:e mars samt i Europaparlamentets jämställdhetsutskott den 8:e mars.

Datum: 7 & 8 mars 2018.
Var: Europaparlamentet, Bryssel.
Vem: Yrkesverksamma reportrar, redaktörer, producenter, origramledare.

Europaparlamentets kontor i Stockholm bjuder in yrkesverksamma journalister till Bryssel för att delta i kvinnodagsseminariet ”Empowering women and girls in media and ICT: key for the future”. Huvudtalare under seminariet är Asia Argento, en av de första Hollywoodskådespelerskorna som gick ut och angav Harvey Weinstein. I seminariet medverkar också bl.a. tidigare BBC-journalisten Carrie Gracie, författaren Marta García Aller och flera Europaparlamentariker. Det finns också möjlighet att följa debatten i Europaparlamentets jämställdhetsutskott den 8:e mars. Detaljerat program finns bifogat.

Skicka en kortfattad motivering och beskrivning av dig själv senast den 11 februari till epstockholm@europarl.europa.eu för att ansöka om stipendium för din resa och logi.

(Stipendiet omfattar resa från närmaste flygplats i Sverige till Bryssel och tillbaka i ekonomiklass, samt ett schablonbelopp på 360 euro (för två nätter) som ska täcka alla andra kostnader som boende, lokala transporter och övrigt uppehälle.)

Läs mer här