Seminarietips: Ett år efter EU:s sociala toppmöte i Göteborg: hur går arbetet med den europeiska pelaren för sociala rättigheter?

Det är dags att vi gör de goda intentionerna som vi uttalade vid Göteborgs-toppmötet till lag”, sade EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker under sitt tal om Tillståndet i unionen i Europaparlamentet tidigare i höst. Hur går arbetet med den sociala pelaren och vad innebär detta för Sverige? Välkommen på panelsamtal i Europahuset den 16 november.

Ett år efter EU:s sociala toppmöte i Göteborg, besökerden portugisiska Europaparlamentarikern Maria João Rodrigues (S&D), huvudansvarig för Europaparlamentets behandling av den sociala pelaren, Stockholm. Tillsammans med arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson diskuterar hon hur det går med implementeringen av pelaren i EU och i Sverige.

Flera av de lagförslag som pelaren innefattar förhandlas just nu av Europaparlamentet, däribland: tydliga och förutsägbara arbetsvillkor, balans mellan arbete och privatliv för föräldrar, samordning av de sociala trygghetssystemen och inrättande av Europeiska arbetsmyndigheten.

Datum: Fredagen den 16 november 2018
Tid: 09.15-13.45 (registrering och kaffe från kl. 09.00)
Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65 i Stockholm
Språk: Engelska

Anmäl dig här!

Deltar gör representanter för Almega, Forum, LO, SPF Seniorerna, Sveriges Kommuner och Landsting och Visita m. fl. Samtalen modereras av Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.