Kreativa Europa Desk Sverige bjuder in till ett frukostseminarium för att diskutera och fördjupa oss i hur branschen jobbar med adaption från bok till film.

Det är alltid speciellt att se en filmatisering av en bok. Vilka val har gjorts i filmen och varför? Lyckas det skrivna ordet förmedlas till den vita duken?

Statistiken visar att adaptioner oftast går bättre kommersiellt än originalhistorier, men vilka stora utmaningar finns i arbetet, och hur gör en egentligen för att lyckas skriva ett riktigt bra manus? Vi fördjupar oss i aktuella trender och framtiden, både nationellt och internationellt.

Deltagare:

  •  Sara Bergmark Elfgren – författare till boken Cirkeln som filmatiserats. Sara har dessutom skrivit för en mängd olika format.
  • Pella Kågerman och Hugo Lilja – manusförfattare och regissörer till filmen Aniara (nyligen nominerad som Sveriges Oscarsbidrag) baserad på Harry Martinsons stora rymdepos med samma namn.
  • Alexia Wennberg – Producent på YellowBird där hon leder utvecklingen av nya filmer och serier. Nästa år ska hon producera sin första tv-serie – en adaption. 2013 började hon jobba som agent och startade och ledde avdelningen för manusförfattare på Salomonsson Agency.

Läs mer och anmäl dig här!