Q&A New Nordic Voices x National Black Theatre of Sweden @STOFF-X

2019-08-31T08:19:59+00:00

Missa inte Q&A tillsammans med produktionen av New Nordic Voices om föreställningen “For colored girls who have considered suicide/ when the Rainbow is enuf.” National Black Theatre of Sweden (NBTS) deltar i samtalet för att berätta om deras arbete med NBTS – National Black Theater of Sweden deltar i samtalet och berättar om NBTS verksamhet – en konsekvent plattform för afrikanska och afro-svenska berättelser och pjäser samt konstnärer från Afrika och den afrikanska diasporan. Vi kommer att reflektera över bristen av mångfald på teaterscenen och vikten av intersektionella plattformar inom kultursektorn. 

I panelen:

Michael Omoke, konstnärlig ledare, New Nordic Voices
Dr. Shirley Basfield Dunlap
, scenregissör av Colored girls
Dew Mandonsela, skådespelerska i föreställningen, New Nordic Voices
Josette Bushell-Mingo, konstnärlig arkitekt, National Black Theatre of Sweden

Moderator: Alle Eriksson 

6 september 2019
17:30 – 18:00 (före föreställningen)
Språk: Engelska

Boka dina biljetter till föreställningen och Q&A här.

Föreställningen “For colored girls who have considered suicide/ when the Rainbow is enuf” av poeten och manusförfattaren Ntozake Shange berättar om sju kvinnors upplevelser av förtryck i ett rasistiskt och sexistiskt samhälle i en innovativ kombination av poesi, drama, musik och dans. Den prisbelönade föreställningen spelades för första gången 1976 och fortsätter att vara lika relevant idag. Q&A och föreställningen är en del av projektet New Nordic Voices och kommer att turnera Sverige, Finland, Norge och Danmark under 2019.

New Nordic Voices är en del av Stockholm Fringe Festival (#STOFFX) och the Nordic Fringe Network (NFN)! Det fullspäckade festivalprogrammet innehåller hundratals med programpunkter över hela Stockholm 3-7 september! Årets festival innehåller endast projekt skapade av kvinnor, icke-binära och trans artister från Sverige och hela världen! Dessutom erbjuds STOFFnet med workshops, samtal och artist speed-dating!

Mer info: www.stockholmfringe.com

Presenteras med stöd av: Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholm Stads Kulturförvaltning

#STOFFX

#NordicFringeNetwork

Till toppen