Intercult bjuder in till informationsmöte den 29 oktober på Europahuset om nya finansieringsmöjligheter inom Kreativa Europa – EU:s program för de kulturella och kreativa sektorerna.

Medverkar gör Elin Rosenström, verksamhetsansvarig på Kreativa Europa Desk Sverige/Kulturrådet och Gabriel Karlberg, affärsutvecklare på Marginalen Bank. Du får höra mer om de nyheter som finns inom Kreativa Europa samt om de nya finansieringsmöjligheter som finns för verksamheter för kulturella och kreativa företag, det sk. Kreatörslånet. Evenemanget riktar sig till dig som är verksam inom kulturbranschen.

Program:
14.30 Elin Rosenström, Kreativa Europa Desk Sverige/Kulturrådet
15:00 Om kreatörslånet Gabriel Karlberg, Marginalen Bank
15:30 – 16:00 Frågestund

Datum och tid: Tisdag 29 oktober, kl 14.30 – 16.00.
Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2
Närmaste T-bana: Hötorget

Evenemanget är kostnadsfritt men kräver föranmälan. Anmäl dig på info@intercult.se.

Kreativa Europa är EU-kommissionens program för de kulturella och kreativa sektorerna 2014-2020. Genom programmet har du som arbetar inom konst och kultur, tv, film och dataspel möjlighet att söka stöd för att samarbeta internationellt och nå ut till en europeisk publik. Programmets allmänna mål är att skydda, utveckla och främja Europas kulturella och språkliga mångfald och kulturarv. Att stärka konkurrenskraften hos de kreativa och kulturella sektorerna i Europa är också ett mål.

Kreatörslånet riktar sig till de kulturella och kreativa näringarna (KKN). Marginalen Bank har som första svenska aktör ingått ett avtal om en sk CCS-garanti (Cultural and Creative Sectors) med Europeiska investeringsfonden (EIF) för finansiering av företag inom de kulturella och kreativa näringarna i Sverige. Utifrån garantin har Marginalen Bank tagit fram Kreatörslånet, ett riktat lån till svenska små och medelstora företag med kommersiell verksamhet inom kulturella och kreativa näringar, som till exempel arkitektur, design, hantverk, film, tv, dataspel, musik, litteratur och konst.

Bild från projektet Memory of Water med stöd av Kreativa Europa. Konstnär: Siegfried Vynck.