Live i Huddinge, Huddinge kyrka
Fredag den 9 juni 2023
Kl. 18.00 (premiär) med fri entré!
Se Jonna Kinas konstnärssamtal här: https://youtu.be/95r0jkXx5-4
.
HITTA HIT
Ta pendeltåg 40, 41 eller buss till Huddinge station och ta till vänster upp på Kommunalvägen. Kyrkan ligger ca 500 m från stationen.
..
Ljudvandringar

Fullersta Gård anordnar dessutom ljudvandringar där anmälda deltagare går en promenad och gemensamt lyssnar på en binaural inspelning i kyrkan. Ljudvandringen länkar samman de båda historiska platserna, Fullersta Gård och Huddinge kyrka.
Datum för kommande ljudvandringar:
söndag 18 juni kl. 15.00,
fredag 30 juni kl. 15.00
samt söndag 9 juli kl. 15.00 !
.
Begränsat antal platser.
Anmälan via mejl till: kristina.lindemann@huddinge.se

3023 är ett ljudverk som tar platsen Huddinge kyrka med sina historiska och ekologiska dimensioner och vinden som väsentlig del av klimatet som utgångspunkt.
.
Det sägs att vind kan bära budskap och att den kan prata. Det är energi som alltmer utnyttjas för att upprätthålla vår livsform. Den skapas naturligt av de olika regionala temperaturerna som resulterar i olika tryck som sätter luft i rörelse parallellt med jordens yta. I Jonna Kinas 3023 återupplivas vindens specifika dynamik i en konsert för en slagverksmusiker. Stycket är en sorts karta över den ständiga förändringen och de oändliga variationerna som spelas av vinden.
Kompositionen är baserad på noggrann transkription av ett slumpmässigt vindfragment som rör ett välbekant föremål som vanligtvis kan hittas på en veranda eller i en trädgård – ett vindspel med sex metallrör. På sätt och vis är verket ett avsiktligt misslyckat försök att skildra naturen. Och på så sätt är det en hyllning till naturen. Vindens språk översätts till musikens språk – ett partitur. Översättningsprocessen ger tillbaka slagen av en vindpust i en liknande men annorlunda form. För en musiker är detta stycke en utmaning eftersom det är nästan omöjligt att spela toner exakt av en slagverkare.
.
3023 sätter en imaginär ljudbild och, som titeln antyder, en futuristisk sådan. Genom sitt fokus på en väsentlig del av klimatet – vinden – väcker stycket frågor om vårt förhållande till framtiden och framtida klimat som kopplat till våra tidigare handlingar.
.
Huddinge kyrka är en av Huddinges äldsta byggnader och landmärken. Kyrkan och Fullersta Gård har en delvis gemensam historia och ett av Fullersta Gårds mål är att skapa publikengagemang kring Huddinges kulturarv. Historien om denna byggnad som går nästan 1000 år tillbaka i tiden och berättelser om förändrad ekologi i närheten, inspirerade Jonna Kina att bjuda in andra att bli ödmjuka inför detta tusenåriga perspektiv på mänsklig aktivitet som interagerar med naturen och att reflektera över framtiden.

Läs mer om Jonna Kinas konstnärskap här: https://www.jonnakina.com/
.

3023 är en del av projektet “Eyelander” som utforskar frågor om klimat och kulturarv i Stockholm ur ett konstnärligt perspektiv. Lär dig mer om Eyelander här: https://www.intercult.se/eyelander/
.
Använd hashtag #eyelanderstockholm och #konstihuddinge för att följa projektet på sociala medier!