Missa inte chansen att stifta bekantskap med DITT lokala kulturarv här i Nykvarn när Jan Manker ställer ut konstverket Nykvarn under vatten på biblioteket Qulturum Sländan.
.
.
Datum: Torsdag 8 juni
Tid: 13-15
Plats: Qulturum Sländan i Nykvarns bibliotek, Centrumvägen 26, Nykvarn.
HITTA HIT: Ta tåget eller bussen till Nykvarns station. Qulturum bibliotek ligger 200 meter från stationen.
.
Se Jan Mankers konstnärsintervju här: https://youtu.be/3nYyRBgMwls
.
Vad är nytt, vad är gammalt, vad har hänt förut?
Under konstprojektet Eyelander har Jan Manker kombinerat nya och gamla konstverk i denna utställning om Nykvarns historia, miljö och språk. Under utställningen möter du framtidsvisioner där Nykvarn ligger under vatten, eller föreställer de möjligen ett avlägset förflutet? Landet har trots allt redan dolts av havet en gång för länge sedan. Vandra in på biblioteket den 8:e juni klockan 13.00 och avgör själv.

Lär dig mer om projektet “Eyelander” som utforskar frågor om klimat och kulturarv i Stockholm ur ett konstnärligt perspektiv.
.
👁️Använd hashtaggarna #eyelanderstockholm och #kulturinykvarn för att följa diskussionen på sociala medier.
.
👁️Jan Manker (f. 1941) är utbildad vid Stockholms universitet och vid Konsthögskolan, har arbetat som lärare på Konstfack och har hjälpt till att skapa och driva Grafikens Hus. Sedan 90-talet har han varit involverad med den digitala konstens framväxt. Många av Jan Mankers verk rör temporalitet. Fotografi, måleri och tryck läggs på lager som sediment, spår av dåtid, nutid och framtid. Samtidigt finns det en slumpmässighet som ger bilderna en viss självständighet och eget liv. Du kan läsa mer om Jans konstnärsskap här: http://manker.se/
.