Missa inte chansen att träffa Aprill Wise Spendrup vid Glasbrukssjön i Nacka!
.
Datum: fredag 12 maj
Plats: Glasbrukssjön, Nacka
Tid: 15.00-17.00
.
🌱 Under fredagen kommer du, som besöker oss, få chansen att uppleva platsen Glasbrukssjöns industriella historia genom konst, musik och berättelser!
.
Varmt välkomna!
.
👁 Aprill är en konstnär som arbetar med olika tekniker; olja, tempera, akryl, akvarell och collage. Aprill beskriver att det som alltid är starkt närvarande är det koloristiska mötet med olika former som leder till ett bildresultat. ”Det kan vara en resa i bildens egen verklighet som egentligen tar över från den verklighet omkring oss men ändå påminner om någonting vi känner igen fast på ett nytt sätt”.
.
👁 Lär dig mer om projektet ”eyelander” som, från ett konstnärligt perspektiv, utforskar frågor om klimat och kulturarv i Stockholm genom att besöka: https://www.intercult.se/eyelander/
.
Aprill Wise Spendrup kommer ursprungligen från England där hon studerade Interior Design och keramik på Bath College of Education and Design och sedan tog hon en kandidat i Educational Psychology och pedagogik. I Sverige har Aprill studerat oljemåleri med konstprofessorn Georg Suttner på Gerlesborgsskolan i Bohuslän, i Frankrike och på Lidingöakademi. Andra viktiga lärare har varit Olle Kåks och Inger Wallertz. På den teoretiska sidan blev det Konstvetenskap till C nivå, Stockholms Universitetet, där hennes tes handlade om Offentlig konst. Aprill har ställt ut i Frankrike, Spanien, Kulturhuset i Stockholm, olika gallerier i Stockholm, Skåne och på Koster. Aprill undervisar och håller även måleriworkshops på Kulturveckan i Naturum sedan 2021. Det kommer i år också (v.44 2023) ställas ut på Koster och Bohuslän som är mycket viktiga platser för Aprill både konstnärligt, musikalisk och socialt. Hon arbetar kulturellt på många planer med både barn och vuxna, i Stockholm och på Koster där Aprill har byggt en ny ateljé, galleri och workshop på Alnäsvägen 2.
.
👁 Läs mer om Aprill Wise Spendrup konstnärskap här: https://www.intercult.se/aprillwisespendrup/ 
.