Tävla om en resa till Bryssel den 4 maj! Europaparlamentet anordnar en fototävling där du kan tävla om en resa till Europaparlamentet. Dela ett porträtt som fångar något eller några av Europas ansikten för att tävla.

Det här behöver du göra för att delta i tävlingen:

  •  Dela en bild på dig själv, en eller flera andra personer, eller någon som du gillar och berätta historien bakom.
  • Använd hashtagen #iameurope när du delar bilden och tagga @europeanparliament
  • Registrera dig på EU-valplattformen denhärgångenröstar.eu

Vem kan delta?
För att delta i tävlingen behöver du bo i ett EU-land, vara över 18 år, äga all upphovsrätt till dina bilder, ha öppen Instagramprofil och – om du skulle vinna – vara tillgänglig att resa till Bryssel den 4 maj.

Priset
Det kommer att koras sex stycken vinnare, fem som väljs av Europaparlamentets webbavdelning, och en utav er i publiken. Under tävlingen kommer vi att återge några av de tävlandes bästa bilder på Europaparlamentets Instagramkonto. Den mest gillade bilden får publikens pris. Vinnarbilderna kommer att visas tillsammans på en utställning i parlamentet i Bryssel den 4 maj med ett större urval av de bästa porträtten. De sex vinnarna blir inbjudna dit.

Behöver du inspiration?
Inspireras av de här vackra bilderna från Mihaela Noroc’s konto @the.atlas.of.beauty – en rumänsk fotograf som fångar porträtt av och berättelser om kvinnor runtom i världen – eller av de andra exemplen nedan.

Sista anmälningsdag till tävlingen är den 1 april. Lycka till!