Europa Direkt Intercult deltog i ForskarFredag den 28 september för att informera barn och unga om möjligheter inom EU och Europa. I år fick Europa Direkt Intercult besök av Linnea Engström, Europaparlamentariker för Miljöpartiet, som svarade på frågor och pratade EU med ForskarFredags besökare.

Några av dom teman som berördes var plast, DSM-direktivet och Sveriges roll i den EU och Europa.

Syftet med ForskarFredag är att skapa mötesplatser mellan forskare och allmänhet, visa hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara och hur det egentligen är att jobba som forskare. Besökare och forskare möts genom experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, tävlingar, samtal, utställningar, science cafés och mycket mer. 

Nytt för i år är att ForskarFredag är öppet för allmänheten under lördagen 29 september. Då är du som är intresserad av fysik och undrar vad som händer vid forskningsfronten är varmt välkommen till FysikFest vid Albanova universitetscentrum.  Eller varför inte besöka öppet hus i Biomedicum – ett evenemang öppet för alla och där forskningen som pågår i Karolinska Institutets nya forskningslaboratorium presenteras. Välkommen även till ett symposium om stamceller och regenerativ medicin, även det i Biomedicums lokaler. Astronomins dag och natt vill visa upp det fantastiska med astronomin och universum – i år sammanfaller den med ForskarFredag. Under lördagen finns en mängd olika rymdaktiviteter att välja bland.

Läs mer på ForskaFredags hemsida.