Europaparlamentet tillsammans med stiftelsen för det internationella Karlspriset ger stöd till projekt som drivs av unga människor mellan 16 och 30 år. Om du har ett projekt med en europeisk dimension kan du anmäla det och därigenom delta i tävlingen. De bästa projekten får ett stöd på 7500€ (1: a plats), 5000€ (2: a plats) och 2500€ (3: e plats). Prisutdelningen äger rum i Aachen, där Karlspriset utdelas årligen, den 19 maj 2020.

Projekt som har möjlighet att vinna ska främja europeisk och internationell förståelse, gynna en gemensam europeisk identitet och integration samt tjäna som förebild för ungdomar i Europa. Som exempel vann projektet ”Erasmus Evening” 2017, som utgjordes av ett radioprogram av polska studenter som informerade om möjligheter att studera utomlands genom Erasmusprogrammet, höll i intervjuer, berättade om allt ifrån möjligheter till bostad utomlands samt hur man skickar in en ansökan.

Vinnarprojekten kommer dels att få utrymme i parlamentets mediekanaler, och dels får vinnarna själva besöka Europaparlamentet, antingen i Strasbourg eller Bryssel – vilket utgör en perfekt chans att nätverka vidare med andra.

Sista ansökningsdag är den 31: a januari 2020. Läs mer om tävlingsregler, FAQ, tidigare prisdeltagare och ansök HÄR!

På bild: vinnare av Europeiska Karlspriset för unga 2019. Bild från Europaparlamentet.