Intercult,  bjuder in till en workshop, inom Theatre in Palm projektet, ledd av Elin Hilläng. Workshopen ”Att hantera auditions i en digital värld” kommer erbjuda deltagare att utforska hur scenkonsten kan använda film, videosamtal och ”selftapes” under auditionprocessen.

Att hantera auditions i en digital värld

27 mars 2023  // 10.00-16.00

Nytorgsgatan 15A, Stockholm

Vi lever idag i en digital värld. Videosamtal och selftapes öppnar upp dörrar för att göra auditions på distans, både nationellt och internationellt. I den här workshopen utforskar vi hur scenkonsten kan använda film, videosamtal och selftapes under auditionprocessen.

 

En selftape är en filmad audition som skådespelaren skickar till rollsättaren istället för att göra audition på plats. Vi går igenom hur man själv kan förbereda och filma en kortare dialog, använda motläsare och gestalta fysiska sekvenser i scenen i det begränsade utrymme som selftapes ger förutsättningar för. Därefter kommer vi experimentera med filmade sekvenser inom deltagarnas egna scenkonstområden, och prova på att göra audition digitalt över videosamtal. På vilka sätt kan du låta filmindustrin inspirera dig i arbetet?

 

Material

  • Ni kommer att använda era egna mobiltelefoner vid filmningen, så se till att de är tömda, laddade och att ni har med er mobilladdare.
  • Ta med laptop till dag 2 när vi utforskar videosamtal.

 

Förberedelser

  • När du är anmäld kommer du få en dialog att förbereda inför dag 1. Lär dig replikerna, och följ instruktionerna för att analysera dialogen.
  • Förbered eget material inom ditt eget scenkonstområde inför dag 2.

 

Om kursledaren

Elin Hilläng är utbildad skådespelare vid The New York Conservatory for Dramatic Arts. Hon jobbar som teaterpedagog och filmskådespelarpedagog, samtidigt som hon frilansar som skådespelare och driver den Uppsalabaserade ideella teaterföreningen Teater Elin. Hon brinner för att se sina elever växa och utvecklas.

Ungefärlig tidsplan:

Dag 1:

Kl. 11-12: Samling, förväntningar, genomgång av teori, indelning i grupper.

Kl. 12-12.30: Fikapaus

Kl. 12.30-14.30: Filmning av selftapes

Kl. 14.30-15.00: Samling, avrundning, genomgång av förberedelser inför dag 2, ev. visa upp något man jobbat med (om man vill)

 

Dag 2:

Kl. 11-13: Samling, runda, vad vi kommer göra idag, indelning i grupper, experimentera med att filma eget material.

13.00-13.30: Fikapaus

13.30-14.30: Prova hur det är att göra audition över videosamtal – välj om du vill använda dialogen ifrån dag 1 eller det egna materialet du har jobbat med idag.

14.30-15.00: Samling, reflektioner, ev. visa upp något man jobbat med (om man vill)

 

Anmäl dig nu till info@intercult.se, begränsat antal platser!”