Hej!

Jag heter Nora och har haft en fantastisk tid som praktikant på Intercult och Europa Direkt Stockholm sedan slutet av augusti. Jag studerar masterprogrammet i Global Politisk Ekonomi vid Stockholms Universitet och fick chansen att inleda mitt sista år med denna praktik– en riktigt kul upplevelse för mig!

EU och allt som rör organisationen har länge varit mitt favoritområde att studera och utforska i min utbildning så att dagligen få behandla och samtala om EU-frågor på kontoret och med allmänheten har varit väldigt givande för mig, både yrkesmässigt och personligen. Dessutom har jag haft det så roligt med mina kollegor och handledare som gjorde den här praktiken ännu bättre.
Nu ska jag tillbaka till mina studier för att börja skriva på min mastersuppsats (om EU såklart) och ta examen till sommaren! Om ni har några frågor till mig är det bara att kontakta mig via min mail eller linkedin:
nora.nattorp@hotmail.com
NORA NATTORP LinkedIn. 

Funderar du på att söka praktik någon gång rekommenderar jag varmt Intercult och Europa Direkt Stockholm!

I veckan var vi på Kungstensgymnasiet för att hålla workshops om EU och desinformation (bild 2-3) och på Nacka Gymnasium för att hålla workshops som Nora skapat om EU och de globala hållbarhetsmålen (bild 4-5). I den sistnämnda användes bland annat ”Tidslinje över EU” från EU:s Elev- och lärarhörna. Det var fantastiskt att se, möta och prata med eleverna, och föra ämnena som kanske känns långt bort från dem lite närmare och göra dem mer medvetna och kunniga.
Vi ser mycket framemot att möta dem och andra klasser igen längre fram för att prata om EU!