Den 7-10 februari deltog EDI i kulturkonventet Folk & Kultur. Dagarna var fullspäckade med ett seminarier och workshop-program. Under dagarna hittade ni oss även på utställartorget tillsammans med SMart Produktionshus.

Den 7 februari stötte vi på Europa-kontoret på Tibor Navracsics, EU-kommissionär för utbildning, kultur, ungdom- och sportfrågor. Vi passade på att berätta mer om vårt arbete för kulturen och dess värde i Sverige och i EU.

9 februari anordnade vi seminariet #FUTUREOFCULTUREINEUROPE där vi lyfte in EU-perspektivet i debatten. Vi diskuterade hur vi som kulturorganisationer kan samverka och engagera oss för Europa och om kultursektorn har plats i den kommande EU-budgeten.

Alice Bah Kunke, Kultur & Demokratiminster invigde konventet tillsammans med Isabelle Lövin, Biståndsminister. Bild från seminariet #FUTUREOFCULTUREINEUROPE. Intercults VD Iwona Preis berättar om internationella nätverk för kulturorganisationer i Sverige och Europa.
Representation från Intercult, Europa Direkt Intercult och SMart Produktionshus tillsammans med Tibor Navracsics, EU-kommissionär för utbildning, kultur, ungdom- och sportfrågor.

Vi på Europa Direkt Intercult och Intercult ser framemot nästa års konvent där vi ser framemot att diskutera valet till Europaparlamentet och våra utm