Är du EU-medborgare, 18 år gammal och sugen på att upptäcka Europa?

Nu är ansökan öppen för DiscoverEU! DiscoverEU är ett initiativ från Europeiska unionen som ger möjligheten för unga att upptäcka Europa genom att resa runt och samla på sig kunskap och erfarenheter. Målet med resan är att du ska få ta del av det europeiska kulturarvet, mångfalden och självklart att träffa och lära känna nya människor. Du blir genom resan en Discover-EU ambassadör vilket innebär en väldigt bra merit inför framtiden.

Det går att resa på egen hand eller i sällskap av vänner, högst en grupp av 5 totalt. Resorna sker huvudsakligen via tåg, och de ska pågå under 1–30 dagar någon gång mellan 1 april och 31 oktober. I ansökan väljer man ”fast” eller ”flexibel” resa: antingen bestäms resdatum i förväg, eller så är det flexibla datum som också ger möjligheten att åka till fler länder.

Sista ansökningsdag för DiscoverEU är torsdagen 28 november klockan 12.00. Ansökan görs HÄR via Europeiska Ungdomsportalen.

Lycka till!

Få svar på alla viktiga frågor om resvägar, ansökningskrav, urval och regler via länken här och se faktabladet om DiscoverEU.