Amanda Lebert- Silverfisken

Verk: Silverfisken
Typ: Digital liveperformance samt dokumentation

Om verket: En digital performance om att leva med silverfiskarna som närmaste anhörig. Du deltar i en ritual med en silverfisk som också är en forskare, som också är en ritualmästare. Vi undersöker tillsammans vilka sidor vi visat och inte visat i pandemins isolation.

Biografi
Amanda Lebert är en performanceartist, scenkonstnär, ljusdesigner, scenograf och tekniker baserad i Malmö. Hon jobbar gärna med att skapa rum, karaktärer och kostym utifrån olika teman. Amanda undersöker ofta interaktion, humor och motstridiga känslor.

Woven Network Sweden är ett projekt som syftar till att lyfta fram och undersöka kvinnliga röster och erfarenheter i Sverige kring Covid-19 pandemin. En pandemi som har belyst den ovissa situation som både konstnärer och kvinnor möter i samhället.

Sen i december 2021 har de fyra konstnärer skapat varsitt verk som på olika sätt undersöker eller speglar kvinnliga röster och erfarenheter i Sverige kring Covid-19 pandemin. Projektet ska spegla typiskt kvinnliga roller i samhället som är fortsatt både undervärderade och underbetalda. Roller som fylls av kvinnor som är politiskt, socialt och ekonomiskt underrepresenterade. Projektet ingår i en ny satsning initierad av Intercult i samband med de europeiska samarbeten där konsten används som en nyckel till social förändring såväl lokalt som globalt.
Om du vill lära dig mer om Woven Network Sweden och konstnärerna som deltagit kan du göra det här

Woven Network Sweden administreras av Intercult och finansieras av Kulturrådet.