Program 2018

Under hösten 2018 arrangerar Intercult 2 plattformsmöten och en större konferens. Läs mer om vårt kommande program här:

14 september Hur kommer valresultatet att påverka kulturpolitiken?
I samarbete med Folk och Kultur.
14 september 15.00 – 17.00
Kulturhuset, Stockholm

9 september är det riksdagsval i Sverige. Hur tror vi att valet kommer att påverka kulturpolitiken i Sverige? Vad har vi att vänta. Ett panelsamtal om framtida eventuella möjligheter och utmaningar för den svenska kultursektorn.

Medverkande paneldeltagare: Björn Wiman (kulturchef Dagens Nyheter), Anna Serner (VD Svenska Filminstitutet), Osiel Ibáñez (Kommunikationschef Cirkus Cirkör), Lotta Lekvall (VD Folkteatern Göteborg), Johan Lundberg (litteraturhistoriker Stockholm Universitet och författare) och Nedjma Chaouche, journalist och tidigare nyhetsankare på SVT är moderator.

Anmäl dig här!
Läs mer 

15 oktober Kulturpolitik som fredspipa i internationella relationer (Kultur och fred)
15 oktober, 15.30 – 17.00
Intercult, Nytorgsgatan 15A
Kultur är en viktig del i EU: s internationella förbindelser. Hur fungerar det i praktiken? Är det möjligt att använda sig av kultur för att skapa en fredligare värld?

Medverkande: Rani Kasapi, enhetschef för konstarterna på Kulturdepartementet, Henrik Selin, chef för avdelningen för interkulturell dialog på Svenska Institutet och Elin Rosenström, ansvarig för Kreativa Europa Desk på Kulturrådet. Fler namn tillkommer.

Anmäl dig här!
Läs mer här

7 december 2018 Konferens Det europeiska projektets framtid
I samarbete med Riksteatern.
7 december, 10:00-15.30.
Plats: Europahuset

Den 7 december blir det återigen en heldag om kulturpolitik och internationella frågor som även i år samarrangeras av Intercult med Access Europa och Riksteatern. Vi tar gärna emot tips på ämnen som är intressanta för dig som medlem i Access Europa, eller om du eller dina kollegor vill delta i ett panelsamtal. Hör av dig till mattias.desac@intercult.se.

Save the date 7 december! Mer information kommer inom kort.